Cursus

Over de cursus

Het doel van de cursus


Het hoofddoel van deze cursus is dat je kind zich door jou gezien, gehoord en begrepen voelt. Hierdoor versterk je de goede band met je kind. Dit vormt de basis voor een succesvolle opvoeding.


Je gaat ook aan de slag met je eigen doelen, bijvoorbeeld:

- meer plezier met elkaar hebben

- het voorkomen van conflicten (thuis, op school)

- het uiten van gevoelens op een ‘goede’ manier

- dat je kind vrij is van irreële angsten

- zelf meer zelfvertrouwen ontwikkelen bij de opvoeding van je kind.

- ...

Voor wie is de cursus bedoeld?


Voor iedereen die met kinderen te maken heeft, vormt deze cursus een waardevolle basis. Zowel ouders/ verzorgers, als leerkrachten, groeps- werkers/leidsters, oppassen… zullen aangenaam verast zijn door wat ze in de cursus leren.

Dankzij de geleerde vaardigheden kunnen veel problemen en misverstanden worden voorkomen in het dagelijks leven.

In het bijzonder raden we je de cursus aan wanneer je kind niet lekker in zijn/haar vel zit.


Bijvoorbeeld als je kind last heeft van:

- onzekerheid

- boosheid

- slaapproblemen

- angst

- zich onbegrepen voelen

- ...


Een beter contact met je kind kan net het extra steuntje zijn die jullie nodig hebben!


Tip: Heb je een gezin met twee ouders, probeer dan samen de cursus te doen. Je kunt elkaar dan bemoedigen in het toepassen van het geleerde  en je begrijpt het wanneer je partner “op de nieuwe manier” reageert op jullie kind. Samen genieten van de verandering.Auteurs

 

Helene van der Heijden en Arjenne Vossepoel, beiden psycholoog en speltherapeut met een bewogen hart voor kinderen en hun ouders.


Helene is werkzaam in haar eigen goedlopende praktijk in Amsterdam. Zij geeft op verzoek presentaties over spel en speltherapie en is auteur van “Helende liefde”: een uitgave over de helende werking van spel én de kind gerichte basishouding in speltherapie. www.extrasteuntje.nl


Arjenne is werkzaam als schoolpsycholoog en docent/supervisor. Daarnaast is zij auteur van meerdere uitgaven, o.a.  “Hulpbronnen in de speltherapie” en (mede- en autonoom) ontwikkelaar van “SijS” een sociale weerbaarheidsmethode.


Beiden zijn lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS).